Schrootjes wegwerken met een spanplafond

Als je in een woning woont uit de jaren 70 of 80, dan is de kans vrij groot dat je ergens in de woning nog schrootjes tegen het plafond hebt zitten. Bijvoorbeeld in het toilet of de hal. Veel mensen vinden dit er niet bepaald mooi uitzien, het geeft een wat verouderde indruk.

Zeker als je het toilet helemaal hebt laten opknappen, zodat alles er weer netjes uitziet kunnen de schrootjes echt een doorn in het oog worden. Ze doen dan echt afbreuk aan de beleving van de rest van het toilet. Wat kun je nu doen om deze schrootjes weg te werken? Daar zijn spanplafonds uitermate geschikt voor.

Wegwerken

plafond badkamerHet is natuurlijk een optie om de schrootjes te laten verwijderen en bij een specialist een nieuw plafond te laten plaatsen. Maar dit is vaak behoorlijk prijzig. Met een spanplafond kun je de schrootjes gewoon laten zitten. Er wordt als het ware een kunststof doek gespannen onder de schrootjes. Zo kunnen ze gewoon blijven zitten en heb je ook geen troep in huis.

Bij de bouwmarkt zijn er setjes te koop waarmee je als handige klussen dit zelf zou kunnen doen. Toch is dit voor veel mensen een vrij ingewikkelde klus en daarom wordt vaak gekozen om dit uit te besteden aan een specialist in spanplafond. Het leuke van de spanplafonds is ook dat er heel erg veel keuze is. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard wit doek als plafond, maar zeker in het toilet kan het ook heel leuk zijn om een andere kleur te kiezen. Je ziet nu tegenwoordig veel donkere kleuren, zoals bijvoorbeeld antraciet.

Ook voor in de woonkamer

Het toilet heeft doorgaans natuurlijk maar een klein plafond, maar het spanplafond kan ook heel mooi worden geplaatst in een woonkamer. Het grote voordeel is dat het een stuk voordeliger is en dat het buitengewoon snel kan worden gedaan, meestal zelfs binnen een dag. Zo kan een woning er super netjes uit komen te zien voor een gunstige prijs en zonder alle rommel. Alleen maar voordelen dus, zo’n spanplafond laten plaatsen!