Tijdig de CV ketel vervangen

Uw relatief oudere Cv ketel vervangen voor een nieuw model, is dat een goed idee? Dit is natuurlijk een lastige vraag om zo even te beantwoorden, het is immers van een hoop zaken afhankelijk. Hoe oud is uw ketel bijvoorbeeld? En hoeveel verbruikt u gemiddeld per jaar? Allemaal zaken om eerst te overwegen voordat er een beslissing gemaakt kan worden.

HR ketels zijn een stuk zuiniger in het verbruik

gasketelNieuwe ketels zijn altijd HR ketels, dat staat voor hoog rendement. Deze type ketels kunnen tot wel 109% rendement produceren. Wat vaak hoger is dan uw huidige VR ketel, dit staat voor verbeterd rendement. Minder verbruiken zal direct zichtbaar worden in uw energierekening, die zal naar alle waarschijnlijkheid een stuk lager worden bij gelijk gebruik. Aangezien gaskosten vaak de hoogste kostenpost zijn op de energierekening kan het dus zeker interessant zijn.

Gemiddeld gaat een CV ketel ongeveer 10 -15 jaar mee. Dat zou in ieder geval moeten. Als uw combiketel al grotendeels is afgeschreven, maar nog wel werkt, moet u dan een nieuwe kopen? Dat is ook een berekening die u zou moeten maken. Een nieuwe moet natuurlijk betaald worden, gemiddeld kost een ketel zo’n €1500, afhankelijk van de capaciteit van de ketel. Het kan lonen om meerdere aanbieders te vergelijken en eens te kijken naar de testen die gedaan zijn met verschillende ketels. Als u ervoor kiest om uw ketel te vervangen, zullen uw energiekosten dus waarschijnlijk gaan verlagen. Ook heeft u weer 1 – 2 jaar garantie op de ketel en er dus totaal geen omkijken meer naar.

Nadat de garantie verlopen is, wat dan?

Als u de nieuwe ketel heeft en de garantie is verlopen, dan wilt u natuurlijk wel een ketel die goed onderhouden is. De ketel moet zo lang mogelijk blijven werken, dat is in ieder geval wel een fijn idee. Een onderhoudscontract afsluiten bij het installatiebedrijf is dan ook zeker een goed idee. De vakmensen komen dan bij u thuis langs om de ketel te onderhouden en u kunt bellen als er iets aan de ketel kapot is.